COCHRANE BH DANAS

Danas Cochrane Bosna i Hercegovina ima 15 članova, 34 onih koji podupiru rad i aktivnost Cochranea i 1 partnersku organizaciju te u aktivnosti potrazi za ostalim partnerskim organizacijama. 

Prevoditelji u bazi hrvatskih prevoditelja su: Ana Ćuk, Gordana Berić Jozić,  Martin Kondža, Matija Mikulić, Alisa Ćorić, Vinka Mikulić, Danijela Škobić, Katarina Vukojević, Nikolina Penava,  Svjetlana Grgić  i broj prevedenih članaka u proteklih godinu i pol oko 100.

Prevedene članke na hrvatski jezik prevoditelja iz BiH promoviramo na medijima kao što su facebook, instagramu, web stranici  Cochrane BH, te povremeno novim aktivnostima i informacijama.

Cochrane BH polako, ali sigurno prevodi Cochraneove laičke sažetke na hrvatski jezik.

Poteškoće s prijevodom su nastale početkom siječnja do lipnja 2019. godine zbog izmjene platforme na Cochrane Hrvatska i izmjene voditelja koji su dodjeljivali prijevode prevoditeljima u BiH. Od lipnja 2019. godine, nova voditeljica za podršku prevoditeljima je dr. Ružica Tokalić s kojom imamo izvrsnu suradnju do sada i prijevodima. 

Rad i aktivnosti Cochrane BH prezentiraju se svaki mjesec na redovnim mjesečnim sastancima s članovima Cochrane BH koji se održavaju dogovoreno, osim u ljetnim mjesecima (lipanj, srpanj, kolovoz) za vrijeme godišnjih odmora i u mjesecu prosincu.

Redovno u mjesečnim kontaktima sa suvoditeljicama Cochrane Hrvatske putem skypa, maila ili sms poruka.