ORGANIZACIJA PRVOG TEČAJA „ MEDICINA UTEMELJENA NA DOKAZIMA I COCHRANE METODOLOGIJA“ NA MEDICINSKOM FAKULTETU U MOSTARU U SURADNJI S EXPERTIMA COCHRANE METODOLOGIJE IZ RIJEKE

Medicinski fakultet Sveučilišta u Mostaru i Cochrane Bosne i Hercegovine je organizirao 20. i 21. 9. 2018. dvodnevni tečaj visokokvalitetne edukacije i izobrazbe zdravstvenih profesionalaca o Cochrane metodologiji „Medicina utemeljena na dokazima i Cochrane metodologija“ koji se prvi put organizirao u BiH, na Medicinskom fakultetu u Mostaru, uz veliku i svesrdnu pomoć dekana prof. dr. sc. Milenko Bevanda. Predavači su bili emninenti stručnjaci iz cochrane metodologije prof. dr. sc. Davor Štimac, prof. dr. sc. Goran Hauser, doc. dr. sc. Goran Poropat i dr. Tin Nadarević iz KBC Rijeka, te prof. dr. sc. Katarina Vukojević, dr. sc. Mahir Fidahić, doc. dr. sc. Svjetlana Grgić i dr. sc. Filipa Markotić iz BiH.

Cilj ove izobrazbe i edukacije informirati i educirati zdravstvene profesionalce o cochrane metodologiji i pisanju sustavnih preglednih članaka kao najvišim stupnjem medicine utemeljene na dokazima koji pomažu zdravstvenim profesionalcima u stručnom i kvalitetnom pristupu i radu s pacijentom. Cochrane sustavni pregledi se smatraju zlatnim standardom informacija utemeljenih na dokazima.